2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2013. augusztus 03., szombat 12:32

A fogyókúra Bonnie és Clyde-ja

Értékelés:
(3 szavazat)
A fogyókúra Bonnie és Clyde-ja - 5.0 out of 5 based on 3 votes
A fogyókúra Bonnie és Clyde-ja.
Amit a fogyókúrában külön-külön sem szabad, de együtt szigorúan tilos.
Általában több szó esik arról, hogy mit lehet enni a fogyókúra ideje alatt, de most inkább arról írnék, hogy mit, illetve miket tilos fogyasztani, amíg diétázunk.
A két diéta „gyilkos” már önmagában sem tesz túl jót, ha fogyni szeretnénk, de együtt kimondottan ártalmasak.
fogyókúraEz a két „gyilkos” nem más, mint a kalóriabomba állati eredetű tömény zsiradék és az egyszerű szénhidrátok (cukor, liszt stb.) együtt fogyasztása.
Íme egy példa: Vasárnapi ebéd a nagymamánál, ahol van egy kis húsleves, persze nem kevés zsírral és tésztával, utána az elmaradhatatlan hurka, kolbász egy kis finom friss ropogós fehér kenyérrel, mindezt leöblíteni egy nagy adag cukros üdítővel és persze a kimaradhatatlan agyon cukrozott nagyi-süti.
És kész, ha eddig diétáztunk ezek után lőttek mindennek.
Vegyük csak sorba. Ez annyi kalória, hogy egész nap nem ehetnénk ennyit nem, hogy egyszerre. Nem is beszélve a minőségről. Ráadásul olyan szinten leterheljük a szervezetünket, amely csak az emésztéssel van ilyenkor elfoglalva, hogy órákig alig tudunk megmozdulni.
Nem tudunk mozogni? Nagyszerű, még egy indok, hogy ne tömjük magunkat tele feleslegesen ilyen „rossz” ételekkel.
Ismétlésként a diéta alapja a helyes táplálkozás, ami annyit jelent, hogy napi 5-6 kisebb étkezés elosztva a nap folyamán, mindezt persze minőségi tápanyagokból. Magas jó minőségű fehérje, alacsony összetett szénhidrát és egy kis növényi zsiradék. Ja és persze a kalóriák számolása.
Ezzel ellentétben az egyszerű szénhidrátok, mint például a cukor, vagy a liszt, hírtelen vércukorszint emelkedéshez vezet, amikor a szervezet gyors raktározásba kezd, ha mindezt még nagy adag zsírral is fogyasztjuk, gondolhatjuk, mi kezd el raktározódni.
Tehát amennyiben eljön a nagy vasárnapi, családi ebéd nagyon legyünk fegyelmezettek, főként, ha fogyókúrázunk.

 

Három út lehetséges.
1.: Nem megyünk el az ebédre, ez talán azért nem jó, mert sértődés is lehet belőle és ugye a család a legfontosabb így hát ez kilőve.
2.: Megkérjük a háziasszonyt, vagy urat, hogy készítsen nekünk valami „fitneszesebb” ételt. Ezt vagy megteszik értünk, vagy nem.
És végül, beiktathatunk ilyenkor egy „bűnöző” napot, amikor egy kicsit szabadabban ehetünk, de persze ekkor sem annyit amennyi csak belénk fér.
Megjelent: 1439 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 05., szombat 17:36

Menü

Belépés

Emlékezzen rám