2018 március 22. csütörtök
A+ R A-
2013. augusztus 03., szombat 12:47

Apró trükkök a fogyókúra hatékonyabbá tételéhez

Értékelés:
(5 szavazat)
Apró trükkök a fogyókúra hatékonyabbá tételéhez - 5.0 out of 5 based on 5 votes
Apró trükkök a fogyókúra hatékonyabbá tételéhez.
„Bűnöző” nap a fogyókúrában.
A helyes táplálkozás a diéta eredményességének 70%-a, tehát ha fogyni szeretnénk, bizony az étkezésre nagyon oda kell figyelni.
Fontos a mennyiség és a minőségi tápanyag bevitel, illetve ezek elosztása a nap folyamán.
Lényeges továbbá a mozgás, amivel még több kalóriát égetünk el, arról nem is beszélve, hogy izmosabbak, tónusosabbak leszünk általa.
burger-1097100-mDe kanyarodjunk vissza az étkezéshez, ha fogyni szeretnénk, több kalóriát kell felhasználnunk, mint amennyit beviszünk táplálkozással.
Ahhoz, hogy elinduljon a tényleges fogyás, idő kell, hiszen hízni sem egy nap alatt híztunk meg.
Az esetek nagy részében elsősorban a felesleges víztől szabadul meg szervezetünk, majd néhány nap, esetleg hét (erősen szervezetfüggő) elteltével kezdődik el a tényleges zsírvesztés.
Persze csak abban az esetben, ha magas fehérje és alacsony szénhidrát diétán vagyunk, ellenkező esetben az izom vesztesség is elindulhat.
Amennyiben már jó pár hete tart a fogyókúránk és szervezetünk kezd már „hozzászokni” az alacsony kalória bevitelhez (lassul a fogyás üteme), érdemes tartani egy úgynevezett csaló, vagy bűnöző napot.
A bűnöző nap alatt jóval többet és „rosszabb” ételeket is lehet fogyasztani!
tiramisu-1225115-mBizony még szigorú diéta alatt is lehet csalni egy kicsit és heti egyszer azt ehetünk, amit akarunk (persze azért módjával). Érdekes, ilyenkor sok esetben, már annyira nem is kívánjuk a rossz minőségű ételeket.
Erre azért van szükség, mert szervezetünk alkalmazkodik az alacsony kalória bevitelhez és „túlélő” üzemmódba kapcsol, el kezd raktározni, amit csak tud, ezért kezd el lassulni a fogyás egy idő elteltével.
Amikor csaló napot tartunk azzal „átverjük” agyunkat és azt üzenjük neki, nincs semmi baj jön a tápanyag, nem kell raktározni és be is válik.
A hirtelen többlet kalória bevitel hatására szervezetünk újból megnyugszik, biztonságban érzi magát.
A csaló nap után folytathatjuk diétánkat, majd egy hét elteltével újból bevezethetünk egy ilyen napot, egészen addig, amíg el nem értük ideális testsúlyunkat.
Megjelent: 3922 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 05., szombat 17:35

Menü

Belépés

Emlékezzen rám