2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2013. szeptember 12., csütörtök 11:26

A tej a kálcium és a fogyókúra?

Értékelés:
(1 szavazat)
A tej a kálcium és a fogyókúra? - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sok féle diéta ellenzi a tej, illetve a tejtermékek fogyasztását a fogyókúra alatt, elsőként a zsír és a (tej)cukor tartalmuk miatt.
De vajon van-e alapja ezeknek a félelmeknek?
pohr tejKöztudott, hogy a tej és tejtermékek magas fehérjetartalommal rendelkeznek és azt is sokan tudják (remélhetőleg), hogy a magas fehérjebevitel renkívűl fontos a fogyókúrában, a sportban, tehát a diétás életvitelben egyaránt.
Ha ezekből az alaptényekből indulunk ki az alacsony zsírtartalmú tejtermékek elengedhetettlen részét kell, hogy képezzék diétánknak.
Amennyiben mindez nem lenne elég ássunk egy kicsit a dolgok mélyére.
Ki tudja, hogy a tejtermékek a magas kálcim tartalmuk miatt fogyasztanak?
Igen FOGYASZTANAK illetve meggátolják a kalóriák felvételét.
Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a szervezetbe bevitt kálcium hozzá kapcsolódik a zsírmolekulákhoz és így egy szappan szerű anyag képződik a vékonybélben. Így a zsír nem rakódik le, nem szívódik fel, ugyanis a kálciumhoz kötődve áthalad a szervezeten és távozik a széklettel.
Bebizonyosodott, ha magas kálcium tartalmú ételeket fogyasztunk, körülbelűl 2 kilógramm extra zsírtól szabadúl meg szervezetünk évente, mint ha nem fogyasztanánk tejtermékeket, vagy magas kálcium tartalmú ételeket.
Egyszóval fogyókúránkba, diétás étrendünkbe nyugodtan belevehetjük a SOVÁNY TEJTERMÉKEKET, tehát az alacsony zsírtartalmú tejet, joghurtot, sajtokat és túrót, de csak úgy, hogy közben számoljuk a kalória tartalmukat is.
Tej szerető honfitársaim megnyugodhatnak, ha fogyni szeretnének, mert nem kell nélkülözniük imádott tejtermékeinket a diéta ideje alatt sem.

 

Megjelent: 3067 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 05., szombat 17:24

Menü

Belépés

Emlékezzen rám