2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2013. október 28., hétfő 14:18

A személyi edző és diétás életmód tanácsadó szerepe.

Értékelés:
(1 szavazat)
A személyi edző és diétás életmód tanácsadó szerepe. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Mi a szerepe a személyi edzőnek a diétás életmód kialakításában?

„Nagy nehezen sikerült lefogynom 20 kilót, de pár hónap alatt visszaszedtem."
„Megszabadultam 30 kilótól és rövid idő alatt 40-et híztam vissza."
Hallottunk-e már ilyen kijelentéseket?
Talán mi is mondtunk hasonlót?
Vajon miért van az, hogy egyes emberek nagy nehézségek árán megszabadul a rajtuk lévő felesleg egy részétől, vagy az összestől és utána nagyon gyorsan visszaszedik a leadott kilókat, vagy még többet is.
Egy jól összeállított étrend vajon megoldhatja a problémát?
p.t rajzAz internet tele van jobbnál jobb diétás étrendekkel. Akkor ez a legegyszerűbb dolog a világon. Be kell írni a keresőbe, hogy diétás étrend és csak követni kell az utasításokat. Ezek szerint Magyarországon ma egy elhízott embernek sem szabadna lennie. Legalábbis akinek van internete.
De ezt tudjuk, hogy nem így van.
Mi a baj akkor az étrendekkel?
Nem az étrenddel van a probléma, hanem az emberrel. Megtalálhatjuk a tökéletes étrendet, benne mindent kiszámolva, ha nem tartjuk be, semmi eredménye. Márpedig általában az emberek nagy része nem tartja be.
Mi van akkor, ha mindent maximálisan betartunk az étrendünkben, elérjük a célunkat, de utána mégis visszaszedjük a leadott kilókat?
A diétás életmód kialakítása, megtanulása egy folyamat, amely életünk végéig elkísér bennünket. A folyamat alatt meg kell tanulni, hogy mikor, mit ehetünk a fogyókúra alatt és után is, hogy ne hízzuk vissza a nagy-nagy nehézségek árán leadott kilókat. Meg kell ismernünk saját testünket, szervezetünket, hogy mikor, mit ehetünk, mire, hogy reagál? Illetve el kell sajátítanunk a megfelelő edzéstechnikákat, mozgásformákat.
Sokan kérik tőlem is, hogy írjak nekik valami jó étrendet. Ezzel eddig semmi gond nincs. Azt szoktam javasolni, hogy szívesen írok egy étrendet, de mellette jöjjön el edzeni velem és én közben megtanítom a helyes táplálkozás alapjaira, a testmozgás örömeire, illetve a diétás életmódra.
Természetesen velem is előfordult, hogy egy ismerősnek írtam étrendet, majd kb. egy hónap múlva összefutottunk és kérdeztem tőle, hogy mi a helyzet a fogyással, a válasz nyilvánvaló a következő volt: semmi.
Tehát a személyi edző és diétás életmód tanácsadó szerepe.
Én azt az elvet vallom, aki le akar fogyni, vagy egészségesebben élni, az keressen fel egy profi személyi edzőt és életmód tanácsadót, aki nem csupán egy edzéstervet és mintaétrendet ír, illetve segít a gyakorlatok helyes végrehajtásában, hanem megtanítja a helyes táplálkozás alapjaira és az egészséges életmódra.
Megjelent: 1650 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 28., hétfő 16:42

Menü

Belépés

Emlékezzen rám