2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2014. máj. 15., csütörtök 15:15

Az edzőtermek népszerűsége

Értékelés:
(1 szavazat)
Az edzőtermek népszerűsége - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Tények és tévhitek a súlyzós edzéssel kapcsolatban.
Az edzőtermek népszerűsége.
Annak ellenére, hogy valóban egyre zsúfoltabbak az edzőtermek, sajnos még mindig akadnak olyanok, akik elítélik ezt a fajta mozgásformát.
Azt elismerem, hogy nem mindenki szeret súlyzózni, edzőterembe járni, de nincs is ezzel gond.
Nagybátyám mindig azt mondta, nem érti, mi jó van abban, hogy nehéz vasakat emelgetek és még fizetek is érte. Nála a műhelyben mindezt ingyen is megtehetném. Na persze.
Sokféle mozgásforma létezik, szerintem mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Tény, hogy régebben amikor elkezdtem súlyzózni, valóban csak egy bizonyos réteg járt le jobban az edzőtermekbe. Akkoriban az a tévhit volt (részben jogosan), hogy csak az „izomagyúak” járnak „gyúrni”, de ma már szerintem jórészt ez megváltozott.

bodybuilder 177  remorph  by antoniomatosxd-d64u0iv

Tény, hogy a hölgyek körében is egyre népszerűbb a súlyzós edzés. Ámbár tudjuk, hogy a gyengébbik nem soha nem akar „túl izmos„ lenni, mégis sokan választják ezt az életformát.
Ami még ennél is érdekesebb, hogy egyre több idősebb embert látni fitnesz termekben. Ez valóban dicséretre méltó.
Tény, hogy súlyzós edzéssel érhetjük el leghamarabb, a leglátványosabb fejlődést, ami a testünket illeti. Hölgyek, vagy akár urak szemszögéből nézzük is. A súlyzók szabályos használata, az izom-összehúzódás, a terhelés fejleszti, erősíti leghatásosabban izomzatunkat.
Az is tény, hogy egy jó intenzív súlyzós edzés hatására, testünk zsírt éget el, sőt még az azt követő 24 órán belül is.
Továbbá az is tény, hogy évek óta egyre népszerűbbek az úgynevezett kardió gépek, mint a futópad, bicikli, taposó stb. Sokan inkább a konditeremben futnak, vagy bicikliznek, mondjuk amit rossz, esős, hideg időben meg is értek. Ámbár ha jó, kellemes idő van, akkor én is inkább a friss levegőre szavaznék.
Nem tagadom biztos akad olyan, aki ismerkedni jár fitnesz termekbe, de persze nem mindenki. Hol máshol lehetne formásabb hölgyekkel találkozni, mint az edzőterembe.
Vagy beismerik, vagy nem, de azért a hölgyek is érdeklődve néznek egy-egy sportosabb testalkatú férfi után.
Véleményem szerint az edzőterem egyfajta találkozóhely lett, ahol hetente párszor összefutunk az ismerősökkel, kibeszéljük a nap eseményeit, sporthíreket és persze nem utolsó sorban átmozgatjuk testünket, megdolgoztatjuk izmainkat. Tehát eltöltünk egy pár kellemes órát ismerősök közt, kikapcsolódunk, egy rövid időre elfelejtjük problémáinkat, testileg és lelkileg egyaránt feltöltődünk energiával.
Megjelent: 1510 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. máj. 15., csütörtök 15:40

Menü

Belépés

Emlékezzen rám