2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2013. július 18., csütörtök 10:02

A termogenikus zsírégetők szerepe a diétában

Értékelés:
(2 szavazat)
A termogenikus zsírégetők szerepe a diétában - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Ki szedheti és ki nem a termogenikus zsírégetőket?

A termogén zsírégetőket természetes növényi forrásokból nyerik ki, melyek olyan serkentőket tartalmaznak, mint például a koffein és a szinefrin.
Ezek a táplálék-kiegészítők a stimuláns (pörgető) szerek közé tartoznak.
 

kvTermogén (hőfejlesztő) hatásukra megemelik a test hőmérsékletét néhány tized Celsius fokkal, ami felgyorsítja a zsírégetés folyamatát. Továbbá csökkenti a vízvisszatartást és méregteleníti a testet. Mindemellett energiát ad és javítja a teljesítményt.
A sok pozitív hatás ellenére mégsem ajánlott mindenkinek a termogén zsírégetők szedése.
Stimuláns hatásuk miatt TILOS, ezen szerek használata szívbetegeknek, magas vérnyomásúaknak, különböző keringési betegségben szenvedőknek.
Azonban teljesen egészséges emberek nyugodtan használhatják ezeket a kiegészítőket, de csak mértékkel, ezzel is felgyorsítva a zsírégetés folyamatát.

 

Mennyit lehet fogyni ezektől a zsírégetőktől?
A kérdés nem túl jó, ugyanis „csak” a zsírégetőtől nehéz lenne lefogyni. Inkább segítenek felgyorsítani a folyamatot, illetve egy kis plusz energiát adnak a diéta időszaka alatt.
A plusz feleslegtől megszabadulni a helyes táplálkozással és sportolással lehet.

 

Mikor érdemes szedni?
Edzésnapokon kívül reggel, délben, délután, étkezések előtt, ugyanis legtöbb, étvágycsökkentőt is tartalmaz. Késő délutáni, esti órákban nem nagyon érdemes, feltéve, ha aludni is szeretnél az éjszaka.
Edzés napokon szintén elosztva a nap folyamán. Edzés előtt is lehet, de nem feltétlenül szükséges, ugyanis egy intenzív, pörgős edzés hatására úgyis zsírégető üzemmódba kapcsol szervezetünk.
Amennyiben úgy döntesz, hogy használsz termogenikus zsírégetőt a diétádhoz, biztos, hogy segíteni fog céljaid elérésében. Ámde csak akkor, ha már tisztában vagy a helyes táplálkozás alapjaival és a mozgást sem veted meg.
Megjelent: 2107 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. október 05., szombat 17:43

Menü

Belépés

Emlékezzen rám