2018 március 25. vasárnap
A+ R A-
2013. július 27., szombat 15:01

Az étkezéshelyettesítők és a fogyókúra

Értékelés:
(1 szavazat)
Az étkezéshelyettesítők és a fogyókúra - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mi az, hogy étkezéshelyettesítő és hogyan segíti a diétámat?

turmixA nevében is benne van, étkezést, étkezéseket helyettesíthet. Egy olyan alacsony kalória tartalmú táplálék-kiegészítő, amely szénhidrátokat, fehérjét és minimális zsírt tartalmaz, de minél több benne a fehérje annál jobb. Remélhetőleg szénhidráttartalma nem tömény cukor, inkább rostok és lassú felszívódású szénhidrátok. Fehérje része pedig jó minőségű állati eredetű protein.
Lehetnek még benne vitaminok, ásványi anyagok és zsírégetést elősegítő anyagok, mint például: l-carnitin, hca, stb.
Tehát ez sem „csodaszer", csupán tápanyagok, melyek segíthetik a fogyókúrát.
 
 
De hogyan?
A diéta egyik (legfontosabb) alapja a helyes táplálkozás. Kevesebb legyen a napi bevitt kalória mennyiség, a felhasználtnál.
Az étkezéshelyettesítőknek épp az a lényege, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hogy mennyi kalóriát viszünk be egy adaggal (étkezéssel). Mindazonáltal jó minőségű tápanyagokkal látjuk el szervezetünket.


Mikor érdemes fogyasztani?
Legtöbbször az esti étkezést szokták vele helyettesíteni, de lehet még edzés után is fogyasztani, ugyanis ekkor különösen ki vannak éhezve izmaink a jó minőségű tápanyagokra. Továbbá a nap folyamán bármikor, amikor szükségünk van egy jó ízű, alacsony kalória tartalmú shake-re.
Fontos, hogy maximum napi 2 étkezést helyettesítsünk vele, a többi 3-4-et „normális", szilárd táplálkozással fogyasszuk.
Tehát nyugodtan belevehetjük az étkezéshelyettesítőket fogyókúránkban, segíti fogyásunkat, illetve jó ízük miatt az édesség iránti vágyunkat is kielégíthettjük.
Megjelent: 1434 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. december 06., péntek 10:22

Menü

Belépés

Emlékezzen rám